Bon dia famílies!

Avui us parlarem dels primers signes del TEA en edats molt primerenques i la importància de la seva detecció, avaluació i intervenció precoç.

Les primeres senyals d’alarma de les persones amb TEA solen apareixen durant els primers anys de vida, detectar-los de manera precoç són crucials per a l’èxit a llarg termini del nen. Alguns advertiments inclouen:

– No somriure socialment als 6 mesos.

– No balbucejar, assenyalar o fer gestos intencionals als 12 mesos.

– Sense comunicacions d’una paraula als 16 mesos.

– Sense frases de dues paraules als 24 mesos.

– Pobre contacte ocular.

– No compartir interessos.

– Aferrament inusual a una joguina o objecte en particular.

– No respondre a sons, veus o noms.

– Pèrdua d’habilitats en qualsevol moment.

Pàgina web de National Autism Center

Pàgina web de UCDAVIS – Mind Institute

Detectar aquests signes de TEA en nens petits pot ser una feina molt difícil, fins i tot per als professionals especialitzats en atenció precoç. És molt important també, l’ajuda i la informació que ens puguin donar des de l’escola bressol o infantil, ja que ells també són els seus referents gran part del dia i totes les dades i conductes d’alarma que ens puguin fer arribar, són de gran utilitat.

La identificació precoç de les conductes de risc per a persones amb TEA és un factor clau en el pronòstic dels infants amb autisme o possibilitats de presentar-lo. Una intervenció precoç pot ser de gran ajuda per a una disminució dels símptomes d’autisme i, per tant, en millorarem la qualitat de vida en el futur, tant per al nen/a com per a la família. Com més aviat s’intervingui, més oportunitats d’aprenentatge tindrà aquesta persona.

Esperem que us hagi agradat aquest article i que us hagi semblat útil! Si ha estat així, compartiu-lo i doneu-li LIKES!

L’equip de psicòlegs i psicòlogues de TEAMAR.

_____________________________________________________________________________________________________________________

¡Buenos días familias!

Hoy os hablaremos de los primeros signos del TEA en edades muy tempranas y la importancia de su detección, evaluación e intervención precoz.

Las primeras señales de alarma en las personas con TEA suelen aparecen durante los primeros años de vida, detectarlas de forma precoz es crucial para el éxito a largo plazo del niño. Algunas advertencias incluyen:

  • No sonreír socialmente a los 6 meses.
  • No balbucear, señalar o hacer gestos intencionales a los 12 meses.
  • Sin comunicaciones de una palabra a los 16 meses.
  • Sin frases de dos palabras a los 24 meses.
  • Pobre contacto ocular.
  • No compartir intereses.
  • Apego inusual a un juguete u objeto en particular.
  • No responder a sonidos, voces o nombres.
  • Pérdida de habilidades en cualquier momento.

Detectar estos signos de TEA en niños pequeños puede ser una labor muy difícil, incluso para los profesionales especializados en atención precoz. Es muy importante también, la ayuda e información que nos puedan dar desde la guardería o escuela, ya que ellos también son sus referentes durante gran parte del día y todos los datos y conductas de alarma que nos puedan hacer llegar, son de gran utilidad.

La identificación precoz de las conductas de riesgo para personas con TEA es un factor clave en el pronóstico de los niños/as con autismo o posibilidades de presentarlo. Una intervención precoz puede ser de gran ayuda para una disminución de los síntomas de autismo y, por lo tanto, mejoraremos su calidad de vida en el futuro, tanto para el niño/a como para su familia. Cuanto antes se intervenga, más oportunidades de aprendizaje tendrá esa persona.

¡Esperemos que os haya gustado este artículo y que os haya parecido de utilidad! Si ha estado así, ¡Compartidlo y dadle LIKES!

El equipo de psicólogos y psicólogas de TEAMAR.