Avui volem compartir amb tots vosaltres una recomanació cinematogràfica: ‘’El Amor en el Espectro Autista’’. Aquesta sèrie documental la podeu trobar a Netflix.
La sèrie fa un seguiment a diferents nois i noies diagnosticats de TEA mentre exploren el món de l’amor i les relacions. A través de diferents històries, aborda les experiències, desafiaments i els triomfs que fan front les persones en l’espectre autista quan experimenten l’amor i/o hi ha una connexió emocional amb una altra persona.
A ‘’El Amor en el Espectro Autista’’ no hi ha actors, són persones reals amb les seves pròpies capacitats, personalitats i peculiaritats. Dins del ventall de l’espectre, podem trobar participants amb una afectació més lleu fins aquells amb majors dificultats socials. Aquesta visió contribueix a una representació més autèntica i mostra la diversitat de l’espectre autista.
Recomanem la sèrie per diferents motius:

  • Presenta diversitat d’històries. La sèrie destaca la diversitat d’experiències dins de l’espectre autista. Cada episodi presenta diferents protagonistes, mostrant les seves personalitats, interessos i desafiaments únics en la cerca de l’amor.
  • Alguns participants reben sessions d’entrenament en habilitats socials per a ajudar-los a desenvolupar habilitats de comunicació i comprensió emocional.
  • Destaca la importància de la família i com aquesta acompanya en tots els canvis i els processos dels joves, com pot ser l’inici d’una relació. La sèrie inclou entrevistes amb els pares, les mares i els familiars que comparteixen les seves perspectives i reflexions.
  • Trobem molts moments emotius i divertits. L’autenticitat dels participants i el seu enfocament positiu, fan que connectis molt ràpidament amb la sèrie.
  • Tanmateix, ‘’El amor en el Espectro Autista’’ s’esforça per tractar als seus participants amb respecte i sensibilitat, evitant els estereotips i els prejudicis.
    I fins aquí us podem explicar… no volem fer cap spoiler! És una opció molt recomanada per a totes les persones que volen comprendre millor les experiències de les persones en l’espectre autista en el context romàntic.
    Esperem que us hagi agradat, fins a la pròxima!

Equip de psicòlogues de TEAMAR