Family TEAm

A TEAMAR oferim serveis de suport per a tots els membres de la família que ho necessitin amb el Family TEAm. Les famílies amb persones TEA a vegades patim tensions derivades de no disposar de suficients recursos per afrontar les situacions dificils.

A l’Associació considerem que si la família treballa com un sol equip, no només l’evolució de la persona TEA és millor i més ràpida, sinó també millora la convivència familiar. Conèixer el TEA, en què consisteix, què podem esperar d’una persona TEA en les diferents fases de la seva vida, què podem fer per ella o com i quan hem d’intervenir, serà una part fonamental del projecte per millorar les seves condicions, ampliar la seva autonomia i, per tant, millorar la seva qualitat de vida i facilitar la seva integració plena en la societat, alhora que millora la qualitat de les relacions familiars.

Per això, oferim serveis de suport per a tots els membres de la família que ho necessitin:

  • Pack de Benvinguda al TEA: adreçat a pares i mares que acaben de rebre el diagnòstic. L’objectiu, repartit en 3 sessions, és donar a coneixer el TEA d’una manera objectiva, donar pautes per poder treballar a casa i fer un buidatge emocional que permeti una nova visió de la situació.
  • Temps de suport per familiars i cuidadors (TEA Time):Entorn grupal dirigit per un psicòleg de comprensió i suport mutu quinzenal dedicat als familiars dels usuaris per tal de treballar interessos dels participants a partir d’aportar recursos de gestió emocional i trobar un entorn de suport. Aquest curt és la continuació del Taller de mares i pares.
  • Taller de pares i mares: Conjunt de 4-5 sessions quinzenals destinades a pares, mares i cuidadors que vulguin formar-se i comprendre millor el TEA en totes les seves etapes (infantil, primària i secundària). A més, podeu compartir experiències i, amb l’ajuda del psicòleg/a, trobar noves estratègies i recursos per fer front a les dificultats del dia a dia. Cada curs acadèmic oferim varies edicions del taller de pares.
  • Taller de germans/es: Espai grupal quinzenal dedicat als germans/es dels usuaris per tal de fer psicoeducació sobre el TEA i oferir-los un espai de buidatge emocional. Els grups es distribueixen segons edats i perfils, per afavorir un clima de confiança on es puguin compartir vivències personals
  • Suport psicològic Sessions individuals mensuals amb un psicòleg per a familiars de persones TEA per treballar aspectes relacionats amb la parentalitat i les característiques del TEA del seu familiar.

    Ens agradaria ajudar-te

    Tens dubtes? T’agradaría tenir més informació? Seria un plaer conèixer més de tu i els teus! Contacta’ns!