LaboraTEA

El col·lectiu de persones amb TEA és especialment vulnerable a l’exclusió sociolaboral i és un dels col·lectius amb major tasa d’atur de fins al 90%.

A TEAMAR creiem que les persones TEA poden créixer, tant a nivell personal com professional. Per això, fem acompanyament i orientació en el procés de cerca de feina, mitjançant el nostre propi projecte prelaboral LaboraTEA.

LaboraTEA ofereix un suport a les persones TEA adultes en la vida laboral, entrenant aquelles habilitats necessàries per a poder afrontar de manera satisfactòria aquesta etapa i realitzant un acompanyament durant tot el procés de cerca, inserció i manteniment de la feina.

El psicòleg avalua el punt de partida i identifica les necessitats formatives, aptituds i potencialitats de l’usuari. Conjuntament amb l’usuari, estableixen un itinerari real i accessible cap al món laboral, mitjançant:

    • Tutorització individual.
    • Coordinacions amb el centre acadèmic o laboral.
    • Càpsules formatives per a l’entrenament en grup d’habilitats socials, funcions executives i en l’ús d’habilitats i eines laborals especifiques.
    • Acompanyament en la inserció.
  • Per a facilitar aquesta integració, també oferim a les empreses assessorament en el procés de selecció i un acompanyament al llarg de la vida laboral mitjançant la figura del referent (persona de l’empresa que fa d’enllaç entre l’empresa i l’Associació) per assegurar l’èxit de la inscerció.

Gràcies al suport de:

L’ajuntament de Mataró recolza el projecte LaboraTEA en la Convocatòria d’Ajuts 2023 que té per objectiu impulsar l’ocupació, el desenvolupament local i el suport a col·lectius en risc d’exclusió social, com són les persones amb TEA – Asperger.

TEAMAR i el Centre de Formació i Prevenció (CFP Maresme) tenen l’interès de promoure la col·laboració mútua per beneficiar els atesos en edat laboral que requereixen suport en el procés de reorientació a la formació i/o a l’ocupabilitat.

TEAMAR col·labora amb la Fundació Privada del Maresme, en el seu programa INCORPORA de Foment de l’Ocupació de l’Obra Social “la Caixa”, a fi d’incrementar la seva capacitat per a promoure i fomentar la contractació de persones en risc d’exclusió social en el seu àmbit territorial d’actuació.

TEAMAR i Specialisterne tenen l’interès de promoure la col·laboració mútua per beneficiar els atesos en edat laboral que requereixen suport en el procés de reorientació a la formació i/o a l’ocupabilitat.

 

Ens agradaria ajudar-te

Tens dubtes? T’agradaría tenir més informació? Seria un plaer conèixer més de tu i els teus! Contacta’ns!