Diuen que a any nou, vida nova. A TEAMAR estem segurs que el començarem amb molt d’entusiasme i plens de propostes. Deixem el 2018 enrere, satisfets per la feina feta i amb alguns projectes iniciats, com del que us en parlarem avui: la col·laboració amb Conectadogs.

Un moment! De ben segur que als nostres lectors més fidels els deu sonar aquest nom. Ho heu endevinat, el 3 de maig del 2018 ja us en vam fer cinc cèntims amb l’entrada de “Guau, una teràpia diferent”.

Al darrer curs els grups de mitjans I-II i d’adolescents I-II van participar en una activitat d’ensinistrament amb les seves pròpies mascotes. La valoració de les famílies i dels participants va ser molt positiva. Fins i tot, ens comentaven que havien canviat l’actitud cap al seu gos, sent més respectuosos i practicant l’ensinistrament après a casa.
Veient l’èxit de l’activitat, vam tenir ben clar, que li havíem de donar continuïtat. Aquesta vegada no seria només una activitat puntual i amb les seves mascotes, sinó una activitat trimestral amb el suport dels quissos de Conectadogs.

Aquest curs els grups d’adolescents I i II són els afortunats de poder participar a l’activitat Conectadogs ha dissenyat per a nosaltres, una activitat de Mantrailing, és a dir, de recerca de persones. Aquesta activitat fomenta la comunicació entre el guia i el gos, ja que els dos han de trobar una tercera persona que s’ha amagat i només poden utilitzar un recurs olfactiu, per exemple una peça de roba.

img-20181220-wa0011

Per què des de TEAMAR creiem que les Activitats Assistides amb Animals de Companyia poden ser de gran ajuda?

  • Fomenten la comunicació amb l’animal i, en conseqüència, amb els companys.
  • Promouen actituds de respecte cap als altres.
  • Augmenten l’autoestima a l’observar que el gos segueix les seves instruccions.
  • Els gossos mostren acceptació incondicional davant d’un bon tracte, independentment del perfil dels participants.
  • Faciliten la regulació emocional a partir de la reducció dels nivells d’estrès i ansietat.
  • Ajuden a desenvolupar relacions afectives i habilitats socials.

Bé, a part dels beneficis que us comentem, hem vist que els participants durant unes hores es centren en l’activitat deixant de banda les seves dificultats, aconseguint, així, connectar amb l’animal i amb alguns dels seus companys.
Posem-nos en el seu lloc. La societat està plena de normes, rols i expectatives que poden arribar a ser un mal de cap per a qualsevol infant amb TEA. Durant unes hores, ells hauran d’adaptar-se per cridar l’atenció del ca i, a canvi, el gos no jutjarà la manera en que ho han fet. L’actitud canina d’acceptació incondicional és el factor clau que permet als participants apoderar-se i adoptar un rol actiu en aquests moments d’aprenentatge.

Esperem amb entusiasme les següents trobades amb els gossos de Conectadogs! Moltes gràcies a l’equip per fer-ho possible!

Com sempre, esperem que us hagi semblat interessant i pràctica aquesta publicació!

El proper juernes tindrem una nova entrada, no te la perdis!

Si consideres que pot ser útil per a algú i t’ha agradat, pots compartir-la amb els companys de feina, amics i per les xarxes socials! I donar-nos un enorme LIKE!

Us esperem d’aquí una setmana, amb noves recomanacions, consells i idees en un nou article!

Fins la propera!

L’equip de Psicòlegs/gues de TEAMAR.

 

Font imatge: https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT-0HI90BJZKdvDkeVXAqE4EsZGq_7b77Iw9OfW1Ap-ou6lM5VA.

____________________________________________________________________________________________

Se dice que a año nuevo, vida nueva. En TEAMAR estamos seguros que lo empezaremos con mucho entusiasmo y llenos de propuestas. Dejamos el 2018 atrás, satisfechos por el trabajo hecho y con algunos proyectos iniciados, como del que os hablaremos hoy: la colaboración con Conectadogs.

¡Un momento! Seguro que nuestros lectores más fieles les suena este nombre. Lo habéis adivinado, el 3 de Mayo del 2018 ya os hablamos a grandes rasgos de este proyecto en la entrada de “Guau, una terapia diferente”.

El curso pasado el grupo de mitjans I-II y adolescentes I-II participaron en una actividad de adiestramiento con sus propias mascotas. La valoración de las familias i los participantes fue muy positiva. Incluso, nos comentaban que habían cambiado la actitud hacia su perro, siendo más respetuosos y practicando el adiestramiento aprendido en casa.
Viendo el éxito de la actividad, tuvimos claro, que debíamos darle continuidad. Esta vez no sería solamente una actividad puntual y con sus mascotas, sino una actividad trimestral con el soporte de los perros de Conectadogs.

Este curso el grupo de adolescentes I y II son los afortunados de poder participar en la actividad Conectadogs que ha diseñado para nosotros, una actividad de Mantrailing, es decir, de búsqueda de personas. Esta actividad fomenta la comunicación entre el guía y el perro, ya que los dos deben encontrar una tercera persona que se ha escondido y sólo puede utilizar un recurso olfativo, por ejemplo una prenda de ropa.

img-20181220-wa0011

¿Por qué desde TEAMAR creemos que las Actividades Asistidas con Animales de Compañía pueden ser de gran ayuda?

  • Fomentan la comunicación con el animal y, en consecuencia, con los compañeros.
  • Promueven las actitudes respetuosas hacia los demás.
  • Aumentan la autoestima al observar que el perro sigue sus instrucciones.
  • Los perros muestran aceptación incondicional ante un buen trato, independientemente del perfil de los participantes.
  • Facilitan la regulación emocional a partir de la reducción de los niveles de estrés y ansiedad.
  • Ayudan a desarrollar relaciones afectivas y habilidades sociales.

Bien, a parte de los beneficios que os comentamos, hemos visto que los participantes durante unas horas se centran en la actividad dejando de lado sus dificultades, consiguiendo, así, conectar con el animal y con algunos de sus compañeros.
Pongámonos en sus zapatos. La sociedad está regida por normas, roles y expectativas que pueden llegar a ser una preocupación para cualquier infante con TEA. Durante la actividad, tendrán de adaptarse para llamar la atención del perro y, a cambio, este no juzgará la manera en que lo han hecho. La actitud canina de aceptación incondicional es el factor clave que permite que a los participantes empoderarse y adoptar un rol activo en estos momentos de aprendizaje.

¡Esperamos con entusiasmo los siguientes encuentros con los perros de Conectadogs! ¡Muchas gracias al equipo por hacerlo posible!

¡Como siempre, esperamos que os haya parecido interesante y práctica esta publicación!

¡El próximo juernes tendremos una nueva entrada, no te la pierdas!

¡Si consideras que puede ser útil para alguien y te ha gustado, puedes compartirlo con los compañeros de trabajo, amigos, y por las redes sociales! ¡Y darnos un enorme LIKE!

¡Hasta pronto!

El equipo de Psicológos/gas de TEAMAR.

Fuente imagen: https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT-0HI90BJZKdvDkeVXAqE4EsZGq_7b77Iw9OfW1Ap-ou6lM5VA.