Un any més ens trobem amb l’última entrada del curs, un curs influït per la COVID, la inseguretat, els canvis constants en els llocs de treball, centres d’estudis i, en general, a les vides de tothom.


Però ja ha arribat l’estiu i, com diu el refrany, a l’estiu tota cuca viu i tothom surt del niu. La vacunació de la COVID avança, les mesures es relaxen, arriba el bon temps i tenim moltes ganes de sortir i fer gresca i xerinola… I aquest any, més que mai, de ben segur que moltes persones ho necessitaran més que l’aire que respiren!


Però, ep! No ens oblidem que l’estiu, malgrat ser sinònim de vacances, festes majors, naturalesa, vida i llibertat per molts, també és sinònim de manca d’estructura, xivarri, gentada, estrès i desregulacions per moltes altres persones.


Per això us volem recomanar una sèrie de consells per a que ningú deixi de gaudir d’aquest estiu tan necessari!

  • Quantes coses podem fer a l’estiu! Els dies són llargs i els podem omplir amb moltes activitats… o quedar-nos des que ens despertem fins que anem a dormir davant una pantalla… Si no volem que quelcom així ens passi, recordem que fer un bon horari per a estructurar-nos el dia ens pot salvar de dies eterns o dies que volen sense adonar-nos-en ni omplir-nos.
  • Per a sentir-nos plens, no només hem de fer activitats lúdiques, sinó també n’hem de fer d’utilitat! Aprofitem per a aprendre a cuinar un plat nou, per a endreçar aquella calaixera que tan ho necessita o per fer totes aquelles coses que hem anat demorant i procastinant!
  • Les revetlles i les festes majors són l’esperit més pur d’aquesta estació, el foc, l’aigua, la música, el menjar, l’alegria… Però també solen ser font d’un gran estrés i malestar per persones amb major sensibilitat auditiva o aquelles persones amb angoixa social. Per això, si tenim ganes de participar en aquestes activitats, podem fer ús de taps per les orelles de necessitar-los, anar a tirar els petards a zones apartades (on no hi hagi perills adicionals) on reduim el risc de destorbar aquelles persones més sensibles auditivament, podem acompanyar-nos de persones qui coneguin les nostres necessitats i pactar prèviament què voldrem fer i què no, estructurar com seran les activitats de les que participarem en la mesura del que sigui possible i crear espais segurs o tranquils on poder-nos retirar de ser necessaris, ja sigui un espai físic, com cascs amb els que poder escoltar música i desconnectar de l’entorn de ser necessari.

El blog tornarà al setembre. L’equip de TEAMAR us desitgem un gran estiu! Esperem que el gaudiu molt!