Avui posarem sobre la taula un tema conegut per a tots i totes: l’ús excessiu del telèfon mòbil que hi ha a la nostra societat. Pensa-ho, com de present està el telèfon a la teva vida? Moltes persones el porten a tot arreu, a la feina, al carrer, al llit inclús acaba interferint en les relacions socials quan quedem amb amics i amigues. Aquest dispositiu pot afectar a la teva vida, arribant, fins i tot, a convertir-se en una addicció.

Dintre de l’apartat de “Configuració – Benestar Digital” podràs veure quant de temps dediques a cada aplicació. Si ets conscient del comentat anteriorment, consideres que perds molt temps amb el dispositiu i t’agradaria reduir el seu ús, pots seguir les següents pautes:

  • No Zombieswalking! Eliminar l’hàbit de caminar amb el telèfon ens estalviarà ensurts. A més, no fa falta portar-lo a tot arreu; prova d’anar sense ell a alguns llocs.
  • Portar rellotge de polsera. Moltes vegades agafem el telèfon per saber quina hora és, però veiem notificacions i acabem oblidant el que volíem veure. Que per mirar l’hora no perdis el temps
  • Fes neteja d’aplicacions que no utilitzis i que utilitzis massa. T’has plantejat estar una temporada sense Instagram? Sempre podràs tornar-lo a descarregar. Si creus que per tu serà molt difícil començar directament, intenta fer-ho de forma progressiva, és a dir, alternar un dia amb ús de l’aplicació i al següent no utilitzar-la.
  • Telèfon en mode avió, el nostre gran aliat. Quan facis altres activitats com llegir, estudiar, estar amb la teva família i no vulguis interrupcions posa el mòbil en mode avió. D’aquesta forma no et sortiran els avisos de missatges ni trucades, tindràs menys temptacions!
  • Eliminem les notificacions push. Aquests missatges que apareixen de forma volàtil a la pantalla quan el teníem bloquejat, en moltes ocasions és l’inici per a utilitzar el dispositiu. Pots escollir fins i tot de quines aplicacions vols tenir notificacions i de quines no.
  • A la pantalla d’inici no tinguis res! Normalment acostumem a tenir les aplicacions que més utilitzem, facilita molt l’accés a les aplicacions. Es podrà accedir igual, però amb més passos previs i no tanta facilitat.
  • Si realment per tu és molt difícil controlar-ho de forma autònoma, pots descarregar apps que ajuden a regular l’ús del telèfon. Tenen diverses funcions, et poden bloquejar l’accés a una aplicació si ja li has dedicat cert temps, desconnecten l’internet del telèfon i fins i tot et mostren el temps total d’ús diari per poder anar controlant el consum i plantejar-te objectius. Hi ha diverses aplicacions, però una de les que més recomanem és “Forest” (per Android i iOS), aquesta aplicació funciona amb reforç positiu, és a dir, premia el temps que has estat desconnectat amb la creació d’un jardí virtual. També Family Link et servirà per establir normes bàsiques en l’ús del dispositiu dels teus fills/filles.
  • Per últim, evita l’ús del telèfon mínim 30 minuts abans de dormir, t’ajudarà a dormir millor!

Us animem que compartiu amb nosaltres el vostre procés STOP PHONE. Esperem que us hagi agradat aquest article i que us hagi semblat d’utilitat! Si ha estat així, compartiu-lo i doneu LIKES!
Ens veiem el proper juernes!

L’equip de psicòlegs i psicòlogues de TEAMAR

¿Móvil, y si nos damos un respiro?

Hoy pondremos sobre la mesa un tema conocido para todos y todas: el uso excesivo del teléfono móvil que hay a nuestra sociedad. Piénsalo, ¿cómo de presente está el teléfono en tu vida? Muchas personas lo llevan a todas partes, como por ejemplo al trabajo, en la calle, a la cama… puede incluso interferir en las relaciones. Este dispositivo puede afectar en tu vida, llegando, incluso, a convertirse en una adicción.


Dentro del apartado de “Configuración – Bienestar Digital” podrás ver cuánto de tiempo dedicas a cada aplicación. Si eres consciente del comentado anteriormente, consideras que pierdes mucho tiempo con el dispositivo y te gustaría reducir su uso, puedes seguir las siguientes pautas:

– No Zombieswalking! Eliminar el hábito de andar con el teléfono nos ahorrará sustos. Además, no hace falta llevarlo en todas partes; prueba de ir sin él a algunos lugares.
– Llevar reloj de pulsera. Muchas veces cogemos el teléfono para saber qué hora es, pero vemos notificaciones y acabamos olvidando lo que queríamos ver. ¡Que para mirar la hora no pierdas el tiempo!

– Haz limpieza de aplicaciones que no utilices y que utilices demasiado. ¿Te has planteado estar una temporada sin Instagram? Siempre podrás volverlo a descargar. Si crees que por tú será muy difícil empezar directamente, intenta hacerlo de forma progresiva, es decir, alternar un día con uso de la aplicación y al siguiente no utilizarla.
– Teléfono en modo avión, nuestro gran aliado. Cuando hagas otras actividades como leer, estudiar, estar con tu familia y no quieras interrupciones pone el móvil en modo avión. De esta forma no te saldrán los avisos de mensajes ni llamadas, tendrás menos tentaciones!
– Eliminamos las notificaciones push. Estos mensajes que aparecen de forma volátil a la pantalla cuando lo teníamos bloqueado, en muchas ocasiones es el inicio para utilizar el dispositivo. Puedes escoger incluso de qué aplicaciones quieres tener notificaciones y de qué no.

– A la pantalla de inicio no tengas nada! Normalmente acostumbramos a tener las aplicaciones que más utilizamos, facilita mucho el acceso a las aplicaciones. Se podrá acceder igual, pero con más pasos previos y no tanta facilidad.
– Si realmente por tú es muy difícil controlarlo de forma autónoma, puedes descargar apps que ayudan a regular el uso del teléfono. Tienen varias funciones, te pueden bloquear el acceso a una aplicación si ya le has dedicado cierto tiempo, desconectan el internet del teléfono e incluso te muestran el tiempo total de uso diario para poder ir controlando el consumo y plantearte objetivos. Hay varias aplicaciones, pero una de las que más recomendamos es “Monte” (por Android y iOS), esta aplicación funciona con refuerzo positivo, es decir, premia el tiempo que has sido desconectado con la creación de un jardín virtual. También Family Link te servirá para establecer normas básicas en el uso del dispositivo de tus hijos/hijas.

– Por último, evita el uso del teléfono mínimo 30 minutos antes de dormir, te ayudará a dormir mejor.


Os animamos a que compartáis con nosotros vuestro proceso STOP PHONE. ¡Esperamos que os haya gustado este artículo y que os haya parecido de utilidad! ¡Si ha estado así, compartidlo y darle LIKE!


¡Nos vemos el próximo juernes!



El equipo de psicólogos y psicólogas de TEAMAR