water-fight-442257_960_720

Famílies, avui al blog teniu una exclusiva: COMENCEM L’ESPLAI!

Aquest proper cap de setmana, els grups d’esplai inicien les seves activitats i sortides d’oci terapèutic d’aquest primer trimestre.

Però…ja sabeu què és l’oci terapèutic?

Es tracta de combinar diferents activitats lúdiques amb l’aprenentatge de recursos i tècniques que faciliten la vida dels nostres nens i nenes. Aquestes sortides, en termes generals, pretenen treballar:

  • La interacció social: L’aspecte pel qual realitzem l’esplai. Les sortides i activitats estan dirigides a crear noves relacions, dotar als infants d’habilitats socials, ensenyar-los a solucionar conflictes i a treballar la Teoria de la Ment.
  • L’estructura: Els nostres nens i nenes agraeixen tenir la seguretat del que faran, els redueix l’angoixa i els ajuda a fer una estructuració mental del temps que durarà la sortida/activitat.
  • Rigidesa: Quants de nosaltres preferim estar en la nostra zona de confort? Segur que molts! A l’esplai, ens agrada trencar amb la rigidesa i aprendre a ser flexibles, adaptar-nos a situacions inesperades i provar altres de noves.
  • Gestió emocional: I és que l’esplai és un entorn on podem aprendre dels altres però també de nosaltres mateixos; podem adonar-nos de com reaccionem a certes situacions, quines sensacions corporals ens provoquen i quines eines tenim a la nostra disposició per saber-les gestionar.
  • Autonomia: Els nostres tallers orientats als diferents grups, pretenen treballar aspectes que posin a prova l’autonomia dels nostres nens i nenes i que els ajudi a adquirir-ne de nous, així com tenir la capacitat de prendre les seves pròpies decisions. Estaries disposat a perdre’t un concurs de cuina? O si ets adolescent, un taller de relacions sentimentals? O si ets jove, un taller per preparar una entrevista de feina?
  • Motricitat: A vegades, convé aprofitar que al Maresme tenim espais fantàstics per passar un matí d’allò més mogut! I de pas, fem que el nostre cos s’enforteixi i sigui més hàbil!

Què en penses? Et convenç l’oci terapèutic? Si estàs interessat i formes part de l’Associació, pots contactar amb nosaltres i si no, t’animem a buscar un esplai pel teu fill/a, pot ser una gran oportunitat!

Seràs un nou membre de petits, mitjans, adolescents o joves? T’hi esperem!

___________________________________________________________________________________________

Familias, hoy en el blog tenemos una exclusiva: EMPIEZA EL ESPLAI DE FINES DE SEMANA!

Este próximo fin de semana, los grupos de esplai inician sus actividades y salidas de ocio terapéutico de este primer trimestre.

Pero…¿ya sabéis que es el ocio terapéutico?

Se trata de combinar diferentes actividades lúdicas con el aprendizaje de recursos y técnicas que faciliten la vida de nuestros niños/as y jóvenes. Estas salidas, en términos generales, pretenden trabajar:

  • La interacción social: El aspecto por el cual realizamos el esplai. Las salidas y actividades están dirigidas a crear nuevas relaciones, dotar a los niños/as de habilidades sociales, enseñarles a solucionar conflictos y a trabajar la Teoría de la Mente.
  • La estructura: Nuestros niños y niñas agradecen tener la seguridad de lo que harán, les reduce la ansiedad y les ayuda a hacerse una estructura mental del tiempo que durará la salida/actividad.
  • Rigidez: ¿Cuántos de nosotros preferimos quedarnos en nuestra zona de confort? Seguro que muchos! En el esplai, nos gusta romper con la rigidez y aprender a ser flexibles, adaptarnos a situaciones inesperadas y probar otras que son nuevas.
  • Gestión emocional: Y es que el esplai es un entorno donde podemos aprender de los demás pero también de nosotros mismos; podemos darnos cuenta de cómo reaccionamos a ciertas situaciones, qué sensaciones corporales nos provocan y qué recursos tenemos a nuestra disposición para poderlas gestionar.
  • Autonomía: Nuestros talleres, orientados a diferentes grupos y edades, pretenden trabajar aspectos que pongan a prueba la autonomía de nuestros niños/as y jóvenes así como ayudarles a adquirir otros más nuevos. También promovemos que cada uno tome sus propias decisiones. ¿Estarías dispuesto a perderte un concurso de cocina? O, si eres adolescente, ¿un taller de relaciones sentimentales? O, si eres joven, ¿un taller para preparar una entrevista de trabajo?
  • Motricidad: A veces, conviene aprovechar que en el Maresme tenemos espacios fantásticos para pasar una buena mañana bien movidita! De paso, hacemos que nuestro cuerpo se haga más fuerte y hábil!

Qué piensas? Te convence el ocio terapéutico? Si estás interesado y formas parte de la Asociación, puedes contactar con nosotros y, si no, te animamos a buscar un esplai para tus hijos/as, puede ser una gran oportunidad para ellos! ¿Serás un nuevo miembro de pequeños, medianos, adolescentes o jóvenes? Te esperamos!