Buf! Noteu la calor que fa? Sabeu què significa, oi? Que ja és estiu! I això vol dir que comencen les vacances! A TEAMAR no podria ser diferent, i per això aquesta serà l’última entrada del blog fins setembre… però no ens volíem acomiadar sense donar-vos pautes per l’estiu!

Ja us ho hem explicat en multitud d’ocasions, però quan tenim canvis a la nostra rutina ens podem desestabilitzar… Per tant, serà súper important que creem una bona estructura per als nostres fills i filles, anticipem què és el que es farà durant la setmana o el dia, i que puguem donar-los alternatives per a fer en aquells moments que no tenen res a fer (més enllà de la consola i el Fortnite, si us plau!!)!

I què podem fer quan no hi ha res a fer?

  • Podem quedar amb les amistats.
  • Podem sortir a passejar.
  • Podem jugar amb joguines.
  • Podem llegir.
  • Podem fer experiments.
  • Podem fer figures de fang.
  • Podem anar a la platja.
  • Podem jugar a pilota.
  • Podem aprendre alguna cosa nova. Heu volgut mai aprendre a tocar la guitarra? És un bon moment!
  • Podem anar al centre comercial.
  • Podem jugar amb raquetes a la platja.
  • Podem anar a la piscina.
  • Podem veure una peli o sèrie.

 

 

Apa! Sort que no hi havia res per fer! Ep! Parlant de pelis i sèries… n’hi ha moltes que parlen de persones amb TEA, si voleu treballar el diagnòstic des de casa o familiaritzar-vos amb ell, simplement, potser podrieu veure’n alguna d’aquestes:

  • Adam. Aquesta pel·lícula és una bona representació de com és i com es comporta una persona amb TEA en la vida adulta. En el fil argumental d’una història d’amor, l’Adam surt del seu món aïllat en el que viu, gràcies a la seva nova veïna, la Beth. Se’ns fan evidents les dificultats que té l’Adam per entendre els convencionalismes socials, interpretar els sentiments, etc. I com ell reacciona, també de forma incomprensible, pels demés.
  • Ben X. La pel·lícula ens mostra el dia a dia d’en Ben, un noi adolescent amb TEA de ciutat. Cada detall normal de la vida diària, per ell, és un laberint de conflictes. Veiem, des del seu punt de vista, com la quotidianitat es converteix en un assetjament constant. En Ben té molta facilitat per la informàtica, i veu paral·lelismes entre el videojoc que domina perfectament i la seva vida que no aconsegueix controlar.
  • Mozart i la balena. És una bonica comèdia romàntica entre en Donald i la Isabel, dos joves amb TEA que ja viuen emancipats i que s’enamoren. Es coneixen en un grup creat pel protagonista, per vèncer la soledat. La pel·lícula ens mostra les seves relacions de parella, que no són pas fàcils. Veiem com lluiten per superar les dificultats i les seves pròpies limitacions. Està inspirada en una història real.
  • Temple Grandin. És la història real d’una noia d’Arizona amb TEA. La pel·lícula ens mostra com ella veu el món, a la seva manera, en imatges. També veiem el patiment i la lluita de la seva mare per aconseguir que pugui portar una vida normal. Amb esforç i esperit de superació, la Temple aconsegueix obrir les portes tancades de la seva vida.

 

Amb tota aquesta llista ja teniu una miqueta de material per a agafar idees cara l’estiu! Així ens acomiadem l’equip de TEAMAR d’aquest curs 2017-2018 tan intens i amb tantes novetats… però abans, us volem fer un últim regal per si no el coneixeu encara:

teamaresme.com

EL NOSTRE NOU WEB, FLAMANT I RENOVAT!

web

Bon estiu a tothom i totdon!

L’equip de TEAMAR.

————————————–

Uf! Notáis el calor que hace? Sabéis qué significa, verdad? Que ya es verano! Y esto quiere decir que empiezan las vacaciones! EN TEAMAR no podría ser diferente, y por eso esta será la última entrada del blog hasta septiembre… pero no nos queríamos despedir sin daros pautas por el verano!

 

Ya os lo hemos explicado en multitud de ocasiones, pero cuando tenemos cambios en nuestra rutina nos podemos desestabilizar… Por ello, será súper importante que creemos una buena estructura para nuestros hijos e hijas, anticipemos qué es lo que se hará durante la semana o el día, y que podamos darles alternativas para hacer en aquellos momentos que no tienen nada a hacer (más allá de la consola y el Fortnite, por favor!!)!

 

Y que podemos hacer cuando no hay nada a hacer?

Podemos quedar con las amistades.

Podemos salir a pasear.

Podemos jugar con juguetes.

Podemos leer.

Podemos hacer experimentos.

Podemos hacer figuras de barro.

Podemos ir a la playa.

Podemos jugar a pelota.

Podemos aprender algo nueva. Habéis querido nunca aprender a tocar la guitarra? Es un buen momento!

Podemos ir al centro comercial.

Podemos jugar con raquetas en la playa.

Podemos ir a la piscina.

Podemos ver una peli o serie.

Ala! Suerte que no había nada para hacer! Epa! Hablando de películas y series… hay muchas que hablan de personas con TEA, si queréis trabajar el diagnóstico desde casa o familiarizaros con él, simplemente, quizás podríais ver alguna de éstas:

Adam. Esta película es una buena representación de cómo es y cómo se comporta una persona con TEA en la vida adulta. En el hilo argumental de una historia de amor, Adam sale de su mundo aislado en el que vive, gracias a su nueva vecina, Beth. Se nos hacen evidentes las dificultades que tiene Adam para entender los convencionalismos sociales, interpretar los sentimientos, etc. Y como él reacciona, también de forma incomprensible, para los demás.

Ben X. La película nos muestra el día a día de en Ben, un chico adolescente con TEA de ciudad. Cada detalle normal de la vida diaria, por él, es un laberinto de conflictos. Vemos, desde su punto de vista, como la cotidianidad se convierte en un acoso constante. En Ben tiene mucha facilidad por la informática, y ve paralelismos entre el videojuego que domina perfectamente y su vida que no consigue controlar.

Mozart y la ballena. Es una bonita comedia romántica entre en Donald e Isabel, dos jóvenes con TEA que ya viven emancipados y que se enamoran. Se conocen en un grupo creado por el protagonista, para vencer la soledad. La película nos muestra sus relaciones de pareja, que no son paso fáciles. Vemos cómo luchan para superar las dificultades y sus propias limitaciones. Está inspirada en una historia real.

Temple Gardin. Es la historia real de una chica de Arizona con TEA. La película nos muestra cómo ella ve el mundo, a su manera, en imágenes. También vemos el sufrimiento y la lucha de su madre para conseguir que pueda traer una vida normal. Con esfuerzo y espíritu de superación, la Templo consigue abrir las puertas cerradas de su vida.

The Big Bang Theory (serie). Os hemos hablado en infinidad a veces de esta comedia! No tenéis excusa para no conocer la vida de Sheldon Cooper y sus amigos, todos geniales en sus campos de trabajo.

Frágiles (serie). Drama médico donde aparece un personaje, Lola, quien tiene TEA, así como muchas ganas de descubrir y aprender día a día todo aquello que pueda.

Atypical (serie). Sam, un joven con TEA de 18 años quienes ha decidido que es el momento de tener pareja.

 

Con toda esta lista ya tenéis un poquito de material para coger ideas cara el verano! Así nos despedimos el equipo de TEAMAR de este curso 2017-2018 tan intenso y con tantas novedades… pero antes, os queremos hacer un último regalo por si no lo conocéis todavía:

teamaresme.com

NUESTRO NUEVO WEB, FLAMANTE Y RENOVADO!

web

Buen verano a todo el mundo!

El equipo de TEAMAR