S’apropa la primavera, Setmana Santa i en breus tenim aquí l’estiu. Ve l’època del solet, la platgeta, les escapadetes de cap de setmana, les vacances… Vacances! Quina il•lusió fa planificar viatgets, o anar a l’aventura i acabar ves-a-saber-on… Ai, els viatges…
Una època que pot ser meravellosa per a alguns, per altres pot ser una condemna. Com ja us hem explicat en anteriors entrades, les vacances són una època que sol ser menys estructurada que el dia a dia, i davant la manca d’estructura i rutina les persones amb TEA poden desregular-se.

I aquest fet es pot veure agreujat a l’hora de fer viatges.

En moltes ocasions ens han referit els viatges com una tortura, com allò horrible on no tens internet, has de provar menjars diferents, parlar en anglès a la gent, i veure pedres o cases… I això en el millor dels casos, que a vegades et porten a veure plantes!
Si bé potser hi ha persones qui no gaudeixen del viatjar per se, en moltes ocasions seguint una sèrie de consignes bàsiques podem ajudar a les persones amb TEA a sentir-se més còmodes anant de viatge:

 • Escolliu la destinació conjuntament.
 • Si és la primera vegada que marxeu de viatge, no escolliu una destinació molt diferent al lloc on viviu. Sí, Londres serà una millor destinació que la Índia per a començar.
 • El temps que passem fora també pot ajudar-nos a generar un malestar menor. Les primeres vegades que fem un viatge, pot ser recomanable que la durada no sigui molt llarga. Així, podem començar amb una escapada de 3 dies, i a mesura que els vagin tolerant, ja anirem allargant-los!
 • A molts ens agrada improvisar, però possiblement no sigui una bona idea anar a l’aventura. Serà recomanable que escollim amb elles on dormirem i què farem un cop estiguem allà.
 • Actualment hi ha moltes opcions d’allotjaments, hotels, hostals, albergs, apartahotels, Air B&B, i fins i tot podem fer Couchsurfing… Tot i això, és recomanable anar a un lloc el més similar a casa possible per a començar. Així doncs, anar a un apartament serà la millor de les opcions, seguida d’un hotel, doncs mantindrà una estructura més similar a la que tenim a casa.
 • Un cop escollit on dormirem, mirem com arribar-hi des de l’aeroport, port o estació. Si hi hem anat amb cotxe, també podem planificar la ruta juntament amb elles.
 • Planifiquem conjuntament quins transports farem servir, i escollim els vols, o agafem els bitllets juntament amb elles.
 • I ara què fem? Ull! Que això no ens ho hauríem de preguntar pas! Amb tranquil•litat, des de casa, escolliu conjuntament quines activitats voleu fer, què voleu visitar, i què no. Fins i tot, podria estar bé mirar on voldreu menjar.
 • A l’hora d’escollir les activitats per fer, tots hauríem de gaudir-ne. Així, escollim activitats per a cada membre de la família i fem-les d’una forma intercalada, per a que tots puguem gaudir del dia en un moment o un altre.
 • Per últim, si el lloc on anem no és de parla anglesa o no el dominen gaire, i no sabem parlar la seva llengua nativa, mirem d’aprendre les 4 paraules bàsiques que ens puguin donar confiança per moure-nos-hi. Preguntar direccions, noms dels llocs que volem visitar o ingredients… Sense anar més lluny, una cosa tan fàcil com aprendre’t “arkoun te” et pot salvar de passar-te un viatge menjant rata!

Ja ho veieu, planificació, anticipació, estructura i exposició gradual. Aquestes són les claus per a aprendre a gaudir de viatjar!

Si us ha agradat o us ha semblat útil, no dubteu en compartir l’entrada d’avui i donar-li un like!

Imagen: https://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiol73csIHhAhUGJhoKHV51DmgQjRx6BAgBEAU&url=http%3A%2F%2Fwww.surferrule.com%2F7-miedos-de-viajar%2F&psig=AOvVaw1A759C1XBCjMdgzanlaZuJ&ust=1552644250809458


Se acerca la primavera, Semana Santa y en breves tenemos aquí el verano. Viene la época del solecito, la playita, las escapaditas de fin de semana, las vacaciones… ¡Vacaciones! ¡Qué ilusión hace planificar viajes, o ir a la aventura y acabar vete-a-saber-dónde… Ay, los viajes…

Una época que puede ser maravillosa para algunos, para otros puede ser una condena. Como ya os hemos explicado en anteriores entradas, las vacaciones son una época que suele estar menos estructurada que el día a día, y ante la falta de estructura y rutina las personas con TEA pueden desregularse.

Y este hecho se puede ver agraviado a la hora de viajar.

En muchas ocasiones han referido los viajes como una tortura, como eso horrible donde no tienes internet, tienes que probar comidas diferentes, hablar en inglés a la gente, y ver piedras o casas… Y eso en el mejor de los casos, ¡que a veces te llevan a ver plantas!
Si bien puede que haya personas quienes no disfruten de viajar per se, en muchas ocasiones siguiendo una serie de consignas básicas podemos ayudar a las personas con TEA a sentirse más cómodas viajando:

 • Escoger el destino conjuntamente.
  Si es la primera vez que os vais de viaje, no escojáis una destinación muy diferente al sitio donde vivís. Si, Londres será una mejor destinación que la India para empezar.
 • El tiempo que pasemos fuera también puede ayudarnos a generar un malestar menor. Las primeras veces que viajemos, puede ser recomendable que la duración no sea muy larga. Así, podemos empezar con una escapada de 3 días, y a medida que los vayan tolerando, ¡ya iremos alargándolos!
 • A muchos nos gusta improvisar, pero posiblemente no sea una buena idea ir a la aventura. Será recomendable que escojamos con ellas dónde dormiremos y qué haremos una vez estemos allí.
 • Actualmente hay muchas opciones de alojamiento, hoteles, hostales, albergues, apartahoteles, Air B&B, e incluso podemos hacer Couchsurfing… Sin embargo, es recomendable ir a un sitio lo más similar al hogar posible para empezar. Así, si podemos ir a un apartamento será la mejor de las opciones, seguida de un hotel, pues mantendrá una estructura más similar a la que tenemos en casa.
 • Una vez escojido el sitio donde dormiremos, miremos como llegar desde el aeropuerto, puerto o estación. Si vamos en coche, también podemos planificar la ruta junto a ellas.
 • Planifiquemos junto a ellas qué transportes utilizaremos, y escojamos los vuelos o cojamos los billetes junto a ellas.
 • ¿Y ahora qué hacemos? ¡Ojo! ¡Eso no deberíamos de preguntárnoslo! Con tranquilidad, desde casa, escoged junto a ellas qué actividades queréis hacer, qué queréis visitar, y qué no. Incluso podría estar bien mirar dónde queréis comer.
  A la hora de escoger las actividades para hacer, todos deberíamos disfrutar. Así, escogeremos actividades para cada miembro de la familia y las haremos de manera intercalada de tal manera que todos podamos disfrutar de algún momento del día.
 • Por último, si el sitio donde vamos no es de habla inglesa o no lo dominan demasiado, y no hablamos su lengua nativa, miremos de aprender las 4 palabras básicas que nos puedan dar confianza para movernos. Preguntar direcciones, nombres de los sitios que queremos visitar o ingredientes… Sin ir más lejos, ¡aprendernos una cosa tan fácil como “arkoun te” nos puede salvar de pasarnos un viaje comiendo rata!

Ya lo veis, planificación, anticipación, estructura y exposición gradual. ¡Estas son las claves para aprender a disfrutar viajando!

Si os ha gustado o os ha parecido útil la entrada de hoy, no dudéis en darle un like y compartirla!

Imagen: https://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiol73csIHhAhUGJhoKHV51DmgQjRx6BAgBEAU&url=http%3A%2F%2Fwww.surferrule.com%2F7-miedos-de-viajar%2F&psig=AOvVaw1A759C1XBCjMdgzanlaZuJ&ust=1552644250809458