Sabeu perquè demà dia 10 de desembre és el dia internacional dels drets humans i dels animals? Coneix la seva historia! El 1948 es va aprovar la Declaració Universal de Drets Humans. Dos anys després de l’aprovació, l’Assemblea General va proclamar el 10 de desembre com el dia dels Drets Humans.  Al 1997, 50 anys després, diverses organitzacions i associacions de protecció animal van proposar que el 10 de desembre no només fos el dia dels drets humans, sinó que també dels drets dels animals. Van realitzar actes reivindicatius en moltes ciutats per conscienciar a la ciutadania sobre el respecte que hem de tenir, no només als humans, sinó a tots els éssers.

Mahatma Gandhi explicita: “un país o civilització es pot jutjar en la forma que tracta als animals”.

La diferència entre el dia dels Drets humans i dels Animals (10 d’octubre) i el Dia Mundial dels Animals (2 d’octubre) és que, aquest últim, està referit a l’objectiu de frenar l’extinció de les espècies en tot el món mentre que el dia 10 commemora els drets dels animals com éssers vius i amb capacitat de sentir. Ens convida a reflexionar a que no només cal respectar als nostres congèneres humans, sinó també a tota la resta d’éssers vius.

Des de TEAMAR treballem dia a dia per la lluita dels drets humans del col·lectiu de les persones amb TEA i, en general, per la lluita per la igualtat, l’equitat i el respecte mutu. No només per les persones, sinó també volem dedicar un espai als animals i reivindicar els seus drets, alhora d’agrair-los per tot allò que fan per a nosaltres, recordant els beneficis de l’equinoterapia, la teràpia assistida amb gossos i tot el que ens podem aportar mútuament.

La teràpia assistida amb animals es fonamenta en el vincle humà-animal. Són clars els beneficis de la companyia dels animals pel el benestar de les persones. Algunes de les avantatges de poder treballar en la teràpia amb animals és el sentit de responsabilitat (cadascú té les seves necessitats i s’han de tenir en compte), el respecte mutu (no fer mal), l’espai personal (no atabalar a l’animal), la reciprocitat (l’animal vol o no vol jugar amb nosaltres?), també potencia el desenvolupament social i emocional.

Esperem que us hagi agradat aquest article.

L’equip de psicòlegs i psicòlogues de TeaMar